Flag

Škoricové srdiečka

20 - 25 ks
Jednoduché
95
S láskou pripravené a darované srdiečka chutia najlepšie. Jednoduchá príprava z Buchiet a Škoricového cukru Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
Na potretie a posypanie
50 gmaslo rozpustené
4 balíčkyŠkoricový cukor Dr. Oetker
10 ksčerešne alebo višne kompótované
Okrem toho potrebujeme
2 plechy na pečenie
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s droždím. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Plát potrieme pomocou štetca alebo pierka maslom a posypeme škoricovým cukrom. Pomocou ostrôžky pozdĺžne nakrájame na 10 rovnakých pásov. Zrolujeme z oboch strán do stredu a vytvarujeme srdiečko. Vložíme čerešňu alebo višňu. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Srdiečka necháme vychladnúť.