Flag

Škoricové zajačiky

12 ks
Jednoduché
110
Jarné zajačiky na zahryznutie so Škoricovým cukrom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
Na potretie a ozdobenie
100 mlolej
3 baleniaŠkoricový cukor Dr. Oetker
100 gčerstvý syr
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta pripravíme zmes s droždím, vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej doske pomocou váľka vyvaľkáme na plát a ostrým nožom alebo ostrôžkou rozdelíme na 12 rovnakých pruhov.

2

Tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme ich pomocou štetca alebo pierka olejom. Posypeme škoricovým cukrom a prehnutím prúžku a zakrútením vytvoríme zajačika. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

3

Zajačiky necháme vychladnúť.

4

Po vychladnutí zajačiky dozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka vyšľahaným syrom s vanilkovým cukrom.