Flag

Slané talianske muffiny s bazalkovým krémom

12 ks
Stredne náročné
90
Muffiny pripravené na slaný spôsob za pomoci Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na muffiny
2 ksvajce
250 gsmotana kyslá (15%)
40 golej
200 gmúka špaldová hladká
70 gmúka špaldová celozrnná
1,5 KLsoľ
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
5 ksparadajky sušené
5 ksšunka prosciutto
200 gcuketa
1 KLsušené bylinky talianské (změs)
Na krém
250 mlmlieko
30 gZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 gmaslo
40 gsyr krémový
0,5 KLsoľ
1 strúčikcesnak
bazalka čerstvá podľa chuti
Ešte potrebujeme
silikónová forma na muffiny
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Cuketu nastrúhame najemno a trošku osolíme. Paradajky a prosciutto nasekáme nadrobno. Vajcia premiešame so smotanou a olejom. V inej mise premiešame práškové suroviny, potom obe časti spojíme. Z cukety vytlačíme prebytočnú vodu a vmiešame ju do cesta spolu s kúskami paradajok a prosciutta. Cestom plníme košíčky na muffiny tak, aby nesiahalo úplne po vrch. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°cca 30 minút, ku koncu pečenia môžeme teplotu znížiť. 

2

Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme podľa návodu hustý krém (cukor vynecháme). Odstavíme a občas premiešame, aby sa na vrchu nevytvorila koža. Do ešte teplého pudingu po častiach metličkou zapracujeme zmäknuté maslo. Nakoniec vmiešame krémový syr a dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom a najemno nasekanou bazalkou. Krém dáme stuhnúť do chladničky, potom preložíme do zdobiaceho vrecka a ozdobíme ním muffiny.