Flag

Slaninové kváskové muffiny

12 porcie
Jednoduché
140
Skúste niečo nové – slané muffiny so slaninou a bylinkami s Ražným kváskom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 PLolej
2cibuľa
200 ganglická slanina
4 vetvičkytymian čerstvý
0,5 KLsoľ
200 gmúka hladká
300 gmúka špaldová celozrnná hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
1 balíčekRažný kvások Dr. Oetker
100 mlolivový olej
100 mlmlieko
4 ksvajce
1 zarovnaná KLsoľ
1 polovica KLkorenie čierne mleté
na špičku nožamuškátový oriešok
Na potretie a posypanie
1 ksvajce
80 gmandľové plátky
Okrem toho potrebujeme
teflónová panvica
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky na muffiny
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Ražný kvások Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta na panvici na oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme slaninu nakrájanú na kocky a asi 10 minút orestujeme. Odstavíme, osolíme, pridáme tymian a necháme vychladnúť. V mise zmiešame obe múky s droždím a kváskom.  Pridáme olej, mlieko, vajce, soľ a okoreníme. Nakoniec vmiešame slaninu s cibuľkou a dôkladne premiešame.   Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 60 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Vykysnuté cesto rozdelíme do papierových košíčkov vo forme. Muffiny necháme ešte asi 15 minút kysnúť.

3

Povrch muffinov potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C