SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Špaldový koreňový chlieb

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

zdravé

4 ks

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Špaldový koreňový chlieb

Na cesto:

400 g múka špaldová celozrnná
1 balíček Droždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KL soľ
1 zarovnaná PL cukor
125 g tvarohový bylinkový syr
3 PL olej
200 ml voda (vlažná)

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme syr, olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a ostrým nožom rozdelíme na 4 rovnaké diely (obr. 1).

Každý diel stočíme do špirály (obr. 2) a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 240 °C

Teplovzdušná rúra: 220 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

3

Po 10 minútach znížime teplotu a chlieb dopečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

4

Chleby necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Špaldový koreňový chlieb

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1683 kJ
402 kcal
875 kJ
209 kcal
Tuk 5.75 g 3.00 g
Sacharidy 67.55 g 35.18 g
Bielkoviny 14.88 g 7.75 g