SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Špaldový koreňový chlieb

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

zdravé

4 ks

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Špaldový koreňový chlieb

Na cesto:

400 g múka špaldová celozrnná
1 balíček Droždie Dr. Oetker sušené
1 zarovnaná KL soľ
1 zarovnaná PL cukor
125 g tvarohový bylinkový syr
3 PL olej
200 ml voda (vlažná)

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme syr, olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.

2

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a ostrým nožom rozdelíme na 4 rovnaké diely (obr. 1).

Každý diel stočíme do špirály (obr. 2) a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 240 °C

Teplovzdušná rúra: 220 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

3

Po 10 minútach znížime teplotu a chlieb dopečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 10 Minút

4

Chleby necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Špaldový koreňový chlieb

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1683kJ
402kcal
875kJ
209kcal
Tuk 5.75g 3.00g
Uhľohydrát 67.55g 35.18g
Bielkoviny 14.88g 7.75g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.