Špaldový krémeš s tvarohovým krémom

(0)
5 3 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Zdravý variant obľúbeného krémeša so špaldou a tvarohovým krémom so Zlatým klasom Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker dodala pani Renáta Kiovská.

asi 24 porcií

jednoduchá príprava 50 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Špaldový krémeš s tvarohovým krémom

Na cesto:

250 g múka špaldová celozrnná
250 g maslo zmäknuté
120 g smotana kyslá

Na náplň:

500 g tvaroh polotučný
500 ml mlieko
3 ks žĺtok
1 ks vajce
100 g cukor
50 ml olej
1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker

Na ozdobenie:

3 ks bielok
100 g cukor
2 zarovnaná PL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s maslom a kyslou smotanou a ručne vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do chladničky na 30 minút odpočívať. Potom z cesta na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme plát 30 × 40 cm a prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.

2

Na prípravu náplne vložíme do misy tvaroh. Pridáme mlieko, žĺtky, vajce, cukor, olej a Zlatý klas a pomocou metličky vymiešame dohladka. Náplň nalejeme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 30 minút

3

Na ozdobenie v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Tuhý sneh z bielkov opatrne natrieme na ešte teplý múčnik a rovnomerne posypeme práškovým cukrom. Vložíme späť do rúry a zapečieme pri rovnakej teplote ako v bode 2 do mierneho zhnednutia.

Čas zapečenia: asi 15 minút

4

Múčnik necháme vychladnúť a podávame.

Nutričné hodnoty na recept Špaldový krémeš s tvarohovým krémom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 900 kJ
215 kcal
1034 kJ
247 kcal
Tuk 13.20 g 15.17 g
Sacharidy 18.62 g 21.40 g
Bielkoviny 4.76 g 5.47 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie