Flag

Špenátový bezgluténový chlebíček

12 porcií
Jednoduché
80
Prekvapte koláčikom s netradičnou kombináciou Zlatého klasu Dr.Oetker a baby špenátu s citrónovou polevou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
5 ksvajce
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
1 PLVanilková pasta Dr. Oetker
1 PLcitrónová šťava
200 mlolej
4 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
80 glistový špenát baby nasekaný
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
3 PLvoda
listový špenát baby (pár lístkov)
Ešte potrebujeme
forma na srnčí chrbát
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme soľ, vanilkovú pastu, šťavu a olej a krátko vyšľaháme. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame špenát. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 60 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Chlebíček necháme vychladnúť. Potom ho z formy vyklopíme a necháme vychladnúť.

3

Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a chlebíček ním polejeme. Dozdobíme čerstvými lístkami baby špenátu.