SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Špenátový bezgluténový chlebíček

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Prekvapte koláčikom s netradičnou kombináciou Zlatého klasu Dr.Oetker a baby špenátu s citrónovou polevou.

12 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Špenátový bezgluténový chlebíček

Na cesto:

5 vajce
100 g cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
štipka soľ
1 PL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 PL citrónová šťava
200 ml olej
4 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
0,5 balíčky Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
80 g listový špenát baby nasekaný

Na ozdobenie:

1 balíček Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
3 PL voda
listový špenát baby (pár lístkov)

Ešte potrebujeme:

forma na srnčí chrbát
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme soľ, vanilkovú pastu, šťavu a olej a krátko vyšľaháme. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame špenát. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 60 Minút

2

Chlebíček necháme vychladnúť. Potom ho z formy vyklopíme a necháme vychladnúť.

3

Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a chlebíček ním polejeme. Dozdobíme čerstvými lístkami baby špenátu.

Nutričné hodnoty na recept Špenátový bezgluténový chlebíček

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1118kJ
267kcal
1281kJ
306kcal
Tuk 19.78g 22.74g
Uhľohydrát 10.65g 12.25g
Bielkoviny 3.80g 4.37g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.