Flag

Sušienky s orechami a karamelovým toppingom

6 porcií
Stredne náročné
40
Orechové sušienky so smotanovou náplňou so Smeta-fix Dr. Oetker poteší nejedného maškrtníka.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gmúka hladká
50 gorechy lieskové mleté najemno
35 gcukor
75 gmaslo zmäknuté
1 ksžltok
20 gorechy lieskové nahrubo nasekané
Na náplň a ozdobenie
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 PLcukor práškový
1 balenieSmeta-fix Dr. Oetker
Topping karamelový Dr. Oetker
120 gčučoriedky kanadské
lístky mäty
Okrem toho potrebujeme
potravinárska fólia
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou špičkou
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Topping karamelový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s najemno mletými orechami a cukrom. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme valček s ø 4 cm a obalíme ho v nahrubo nasekaných orechoch. Valček zabalíme do potravinovej fólie a odložíme asi na 30 minút do mrazničky. Potom ho vyberieme z mrazničky, odstránime fóliu a ostrým nožom z neho nakrájame 18 koliesok. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Pečivo necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a zlepíme k sebe vždy 3 kolieska.

4

Povrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou a polejeme toppingom. Dozdobíme čučoriedkami a lístkami mäty.