Flag

Svadobná čokoládová torta

asi 16 porcií
Náročné
60
exkluzívna
Zloženie
Príprava
Náš tip
Torta chutí najlepšie, ak ju necháme do druhého dňa odležať v chladničke. Ak chceme dosiahnuť lesklý vzhľad fondánovej hmoty alebo fondánovej dekorácie, potrieme fondán alebo fondánovú dekoráciu alkoholom čírej farby (vodka, biely rum a pod.).
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
3 ksvajce
200 gmaslo zmäknuté
200 gcukor
120 mlvoda
75 mlcmar vlažný
30 gHolandské kakao Dr. Oetker
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
190 gmúka hladká
Na náplň
1 balenieZlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
250 mlvoda
250 gmaslo zmäknuté
200 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 PLrum
Na ozdobenie
2 baleniaFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenieTubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
1 baleniePerličky strieborné Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
okrúhle formičky (Ø asi 3 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
Picture - Perličky strieborné  Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Pridáme vodu, kakao a dôkladne rozmiešame. Necháme vychladnúť. Vo väčšej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Postupne pridávame vajcia, cmar a čokoládovú zmes. Všetko ušľaháme a na záver pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Vyšľaháme dohladka.

2

Na prípravu náplne uvaríme zlatý klas v 250 ml vody. Puding necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vo väčšej mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo, cukor a vanilkový cukor. Šľahač znížime na najnižší stupeň a po lyžiciach pridávame puding. Na záver zašľaháme do náplne rum.

3

Cestom naplníme tortovú formu, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

4

Z upečeného korpusu opatrne odstránime tortovú formu a necháme ho vychladnúť. Korpus pozdĺžne jedenkrát rozrežeme a potrieme asi 1/3 náplne. Zvyšnou náplňou potrieme okraje a povrch torty.

5
Picture - DSC_1091-2.jpg

Na ozdobenie zľahka poprášime dosku práškovým cukrom a fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm.


Picture - DSC_1099-2.jpg

Vyvaľkaný fondán opatrne prenesieme rukou alebo pomocou valčeka na tortu.


Picture - DSC_1102-2.jpg

Fondán na torte uhladíme smerom od stredu nadol.


Picture - DSC_1109-2.jpg

Zvyšný fondán odkrojíme.

6

6. Zo zvyšného fondánu vymodelujeme ružičky.


Postup na tvorbu ružičiek

1. Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov.


Picture - DSC_1118-3.jpg

2. Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.

Náš tip

  • Torta chutí najlepšie, ak ju necháme do druhého dňa odležať v chladničke. Ak chceme dosiahnuť lesklý vzhľad fondánovej hmoty alebo fondánovej dekorácie, potrieme fondán alebo fondánovú dekoráciu alkoholom čírej farby (vodka, biely rum a pod.).