SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Svadobná čokoládová torta

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

exkluzívna

asi 16 porcií

pre zkúsených 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Svadobná čokoládová torta

Na cesto:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
3 vajce
200 g maslo zmäknuté
200 g cukor
120 ml voda
75 ml cmar vlažný
30 g Holandské kakao Dr. Oetker
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
190 g múka hladká

Na náplň:

1 balenie Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)
250 ml voda
250 g maslo zmäknuté
200 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
3 PL rum

Na ozdobenie:

2 balenia Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1 balenie Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
1 balenie Perličky strieborné Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
okrúhle formičky (Ø asi 3 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Pridáme vodu, kakao a dôkladne rozmiešame. Necháme vychladnúť. Vo väčšej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Postupne pridávame vajcia, cmar a čokoládovú zmes. Všetko ušľaháme a na záver pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Vyšľaháme dohladka.

2

Na prípravu náplne uvaríme zlatý klas v 250 ml vody. Puding necháme za občasného premiešania vychladnúť. Vo väčšej mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni maslo, cukor a vanilkový cukor. Šľahač znížime na najnižší stupeň a po lyžiciach pridávame puding. Na záver zašľaháme do náplne rum.

3

Cestom naplníme tortovú formu, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

4

Z upečeného korpusu opatrne odstránime tortovú formu a necháme ho vychladnúť. Korpus pozdĺžne jedenkrát rozrežeme a potrieme asi 1/3 náplne. Zvyšnou náplňou potrieme okraje a povrch torty.

5

Na ozdobenie zľahka poprášime dosku práškovým cukrom a fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm.

Vyvaľkaný fondán opatrne prenesieme rukou alebo pomocou valčeka na tortu.

Fondán na torte uhladíme smerom od stredu nadol.

Zvyšný fondán odkrojíme.

6

6. Zo zvyšného fondánu vymodelujeme ružičky.

Postup na tvorbu ružičiek

1. Fondán vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska. Okraje koliesok sploštíme/stenčíme oblou stranou lyžice. Tým dosiahneme prirodzenejší efekt okvetných lístkov.

2. Jedno koliesko zrolujeme (bude tvoriť stred ružičky). Zvyšné kolieska pevne pritlačíme okolo stredu ružičky (vytvoríme tak okvetné plátky). Na jednu ružičku použijeme približne 5 okvetných plátkov. Hotové ružičky necháme stuhnúť pri izbovej teplote (asi 30 minút). Spodnú štvrtinu môžeme odrezať pomocou ostrého noža, aby ružička na torte lepšie sedela. Ružičky prilepíme k torte pomocou bielej tubičky alebo jej miernym navlhčením vodou.

Nutričné hodnoty na recept Svadobná čokoládová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2554kJ
610kcal
1428kJ
341kcal
Tuk 31.21g 17.44g
Uhľohydrát 70.64g 39.46g
Bielkoviny 8.07g 4.51g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.