Flag

Torta Pavlova s hruškami

asi 12 porcií
Stredne náročné
50
magická
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
4 ksbielok
230 gcukor
2 zarovnaná PLGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 PLocot vínny
Na ozdobenie
3hrušky
500 mlbiele víno suché
250 mlvoda
šťava z 1 citróna
3 ksbobkový list
5 kskorenie čierne celé
1 ksškorica celá
3 KLmed tekutý
100 gorechy vlašské , pekanové alebo iné
1 PLmaslo
1 PLcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
2 PLsirup z agáve
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker Dr.Oetker
300 mlmlieko
20 gcukor
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
2 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker Dr.Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, škrob a ocot a šľaháme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Zmes rozdelíme na dve časti. Na plechy vyložené papierom na pečenie vytvoríme zo zmesi kruhy (Ø asi 24 cm). Jeden uhladíme a pri druhom vytvoríme uprostred priehlbinku ako hniezdo. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 80 minút

Elektrická rúra: 120 °C

Teplovzdušná rúra: 100 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie hrušky umyjeme a olúpeme. Do hrnca nalejeme víno, vodu a šťavu z citróna. Pridáme korenie a med a povaríme asi 5 minút. Do sirupu vložíme hrušky stopkou nahor a na miernom ohni pod pokrievkou povaríme ešte asi 15 minút. Hrušky zo sirupu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.

4

Na teflónovej panvici opražíme nasekané orechy. Pridáme maslo, cukor a vanilkový cukor a krátko skaramelizujeme. Nanesieme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.

5

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 20 g cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Smotanu so Smeta-fixom a extraktom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Asi ⅓ šľahačky si odložíme. Zvyšok šľahačky vmiešame do vychladnutého Zlatého klasu a nanesieme na rovný korpus. Priklopíme korpusom s priehlbinkou a do stredu nanesieme odloženú šľahačku.

6

Hrušky nanesieme na povrch torty a ozdobíme rozdrvenými orechami v karamele a sirupom z agáve.