SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Torta Pavlova s hruškami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

magická

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Torta Pavlova s hruškami

Na korpus:

4 ks bielok
230 g cukor
2 zarovnaná PL Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1 PL ocot vínny

Na ozdobenie:

3 hrušky
500 ml biele víno suché
250 ml voda
šťava z 1 citróna
3 ks bobkový list
5 ks korenie čierne celé
1 škorica celá
3 KL med tekutý
100 g orechy vlašské , pekanové alebo iné
1 PL maslo
1 PL cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
2 PL sirup z agáve

Na náplň:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker Dr.Oetker
300 ml mlieko
20 g cukor
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
2 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu korpusu v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor, škrob a ocot a šľaháme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Zmes rozdelíme na dve časti. Na plechy vyložené papierom na pečenie vytvoríme zo zmesi kruhy (Ø asi 24 cm). Jeden uhladíme a pri druhom vytvoríme uprostred priehlbinku ako hniezdo. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 120 °C

Teplovzdušná rúra: 100 °C

Doba sušenia: asi 80 Minút

2

Korpusy necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie hrušky umyjeme a olúpeme. Do hrnca nalejeme víno, vodu a šťavu z citróna. Pridáme korenie a med a povaríme asi 5 minút. Do sirupu vložíme hrušky stopkou nahor a na miernom ohni pod pokrievkou povaríme ešte asi 15 minút. Hrušky zo sirupu opatrne vyberieme a necháme vychladnúť.

4

Na teflónovej panvici opražíme nasekané orechy. Pridáme maslo, cukor a vanilkový cukor a krátko skaramelizujeme. Nanesieme na papier na pečenie a necháme vychladnúť.

5

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 20 g cukru. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Smotanu so Smeta-fixom a extraktom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Asi ⅓ šľahačky si odložíme. Zvyšok šľahačky vmiešame do vychladnutého Zlatého klasu a nanesieme na rovný korpus. Priklopíme korpusom s priehlbinkou a do stredu nanesieme odloženú šľahačku.

6

Hrušky nanesieme na povrch torty a ozdobíme rozdrvenými orechami v karamele a sirupom z agáve.

Nutričné hodnoty na recept Torta Pavlova s hruškami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1185kJ
283kcal
624kJ
149kcal
Tuk 12.91g 6.80g
Uhľohydrát 33.79g 17.78g
Bielkoviny 3.21g 1.69g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.