Flag

Tvarohovo-višňový zákusok

15 ks
Jednoduché
60
Chutný zákusok so Zlatým klasom Dr. Oetker sa hodí na každú príležitosť.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto kompótového ovocia môžete použiť aj čerstvé čerešne alebo višne. 
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
2 plátkycesto lístkové rozváľkané (2x 275 g)
1 kgtvaroh tučný
150 gcukor práškový
20 gŽelatína v plátkoch Dr. Oetker (12 plátkov)
2 baleniaZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
600 gvišne kompótové
650 mlšťava z višní
cukor práškový na posypanie
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker  (12 plátkov)
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Prvé lístkové cesto rozbaľte. Veľký plech na pečenie otočne naopak a cesto aj s papierom na pečenie položte na plochú časť plechu. Aby sa pri pečení príliš nevydulo, použite aj druhý plech, ktorý vložte do rúry tesne nad cesto, alebo použite aj ďalší papier na pečenie a cesto zvrchu zaťažte ďalším plechom. Takto pripravené cesto pečte vo vyhriatej horkovzdušnej rúre na 180 stupňov 10 minút. Potom cesto odokryte resp. dajte preč vrchný plech a dopečte ešte ďalších 5 minút do zlata. Tak isto postupujte aj s druhým cestom. Na tom si však nožom naznačte jednotlivé rezy s veľkosťou cca 7 x 8 cm. Zákusok sa tak bude potom ľahšie krájať.

2

Keď sú obe cestá upečené, oba pláty lístkového cesto orežte a zarovnajte tak, aby ste ho mohli vložiť do obdĺžnikovej formy (ideálne kovový ráfik).

3

Na tvarohovú plnku vymiešajte tvaroh s cukrom do hladka. Pripravte želatínu podľa návodu a keď ju roztopíte, pridajte do nej  4 lyžice tvarohu a dobre premiešajte. Takto pripravenú želatínu dajte naspäť k zvyšnému tvarohu a dobre premiešajte. Tvarohovú plnku vylejte na upečené lístkové cesto v ráfiku, uhľaďte a dajte stuhnúť do chladničky.

4

Višňový kompót scedťe. 200 ml šťavy z višní zmiešajte so Zlatým klasom a zvyšok šťavy dajte variť. Keď sa začne šťava variť, pridajte pripravený Zlatý klas a uvarte hustý puding. Puding dajte do veľkej misy a vmiešajte višne. Takto pripravený puding vylejte na tvarohovú plnku, opäť uhlaďte a nakoniec na zákusok dajte aj vrchnú časť lístkového cesta. Nechajte aspoň pár hodín stuhnúť v chladničke. Potom môžete ráfik opatrne uvoľniť, nakrájať jednotlivé rezy a pred podávaním posypať trochou práškového cukru. 

Náš tip

  • Namiesto kompótového ovocia môžete použiť aj čerstvé čerešne alebo višne.