Flag

Vanilkovo-pomarančový krém

4 porcie
Jednoduché
15
Jemný krém s Vanilkovou pastou Dr. Oetker je ideálny na ozdobenie a dochutenie zmrzlinových pohárov. Chutí aj osvieži.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Krém sa výborne hodí ako topping na dochutenie zmrzlinových pohárov ale aj k rôznym zákuskom a dezertom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 ksžltok
30 gcukor práškový
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Smotanu nalejeme do kastrólika a ohrievame na miernom ohni. Pridáme vanilkovú pastu a privedieme do varu.

2

Žĺtky vo väčšej nádobe metličkou zmiešame s cukrom a pridáme strúhanú pomarančovú kôru. Za stáleho miešania prilievame po malých častiach horúcu smotanu.

3

Zmes vrátime na mierny plameň a ohrievame tesne pod bodom varu dovtedy, kým omáčka zhustne.

4

Môžeme ihneď podávať alebo nechať vychladnúť a odložiť do chladničky.

Náš tip

  • Krém sa výborne hodí ako topping na dochutenie zmrzlinových pohárov ale aj k rôznym zákuskom a dezertom.