Flag

Vegánska kešu omáčka so špargľou

asi 4 porcie
Jednoduché
20
Vegánska alternatíva k holandskej omáčke s vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Omáčka sa dobre hodí aj k zelenej špargli.
Náš tip
V závislosti od konzistencie môžeme omáčku zriediť mandľovým mliekom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Špargľa
1500 gšpargla
soľ
cukor
Kešu omáčka
300 gorechy kešu
400 mlvývar zeleninový
150 gvegánska smotana
asi 8 zarovnané KLšťava z limetky
kurkuma mletá
trochumuškátový oriešok čerstvo nastrúhaný
soľ
korenie biele čerstvo zomleté
cukor
1

Špargľa

Špargľu ošúpeme. V hrnci privedieme vodu do varu. Pridáme soľ, cukor (na 1 l vody 1 a 1/2 KL soli a 1/2 KL cukru) a špargľu a varíme 10 až 15 minút do mäkka.

2

Kešu omáčka

Oriešky kešu zomelieme celkom najemno (napr. pomocou multikrájača), potom v panvici s nepriľnavým povrchom opražíme do hneda. Dáme ich do malého hrnca spolu so zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Vmiešame smotanu. Omáčku štedro dochutíme limetkovou šťavou, kurkumou, muškátovým orieškom, soľou, korením a trochou cukru. Podávame so špargľou.

Náš tip

  • Omáčka sa dobre hodí aj k zelenej špargli.
  • V závislosti od konzistencie môžeme omáčku zriediť mandľovým mliekom.