SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vegánska kešu omáčka so špargľou

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Vegánska alternatíva k holandskej omáčke s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 4 porcie

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Vegánska kešu omáčka so špargľou

Špargľa:

1500 g špargla
soľ
cukor

Kešu omáčka:

300 g orechy kešu
400 ml vývar zeleninový
1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker
asi 8 zarovnané KL šťava z limetky
kurkuma mletá
trochu muškátový oriešok čerstvo nastrúhaný
soľ
korenie biele čerstvo zomleté
cukor

preparation

príprava

1

Špargľa

Špargľu ošúpeme. V hrnci privedieme vodu do varu. Pridáme soľ, cukor (na 1 l vody 1 a 1/2 KL soli a 1/2 KL cukru) a špargľu a varíme 10 až 15 minút do mäkka.

2

Kešu omáčka

Oriešky kešu zomelieme celkom najemno (napr. pomocou multikrájača), potom v panvici s nepriľnavým povrchom opražíme do hneda. Dáme ich do malého hrnca spolu so zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Vmiešame krém VEGA. Omáčku štedro dochutíme limetkovou šťavou, kurkumou, muškátovým orieškom, soľou, korením a trochou cukru. Podávame so špargľou.

Nutričné hodnoty na recept Vegánska kešu omáčka so špargľou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2579 kJ
616 kcal
431 kJ
103 kcal
Tuk 45.99 g 7.72 g
Sacharidy 31.90 g 5.35 g
Bielkoviny 21.53 g 3.61 g