Flag

Vegánske taco placky s tofu praženicou

2 porcie
Jednoduché
35
Najchutnejšie mexické placky s vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na placky
120 gcícerová múka
30 gtapiokový škrob
60 glistový špenát čerstvý
250 mlvoda
štipkasoľ
Na náplň
1cibuľa menšia
2 PLolivový olej
5 kscherry rajčiny
1 balenietofu biele
1 KLkurkuma
2 PLdroždie lahôdkového
2 PLvegánska smotana vymiešané s 2 PL vody
200 gfazuľe
soľ čierna podľa chuti
Na uhorkové tzatziki
1uhorka šalátová
150 gvegánska smotana
hrsťkôpor nasekaný
soľ podľa chuti
1

Placky

Všetky ingrediencie si dáme do výkonného mixéra a rozmixujeme na tekuté cesto. Aj keď sa Vám bude zdať tekutejšie na aké ste zvyknutí, nemajte obavy. Stačí už len na suchej panvici smažiť tenučké placky Vami požadovanej veľkosti. Buď väčšie ako tortilla alebo menšie na tacos.

2

Náplň

Na olivovom oleji si do zlatista usmažíme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme nakrájané cherry rajčiny pridáme štipku soli a občasne premiešame, kým rajčiny nepustia šťavu. Pridáme rukami alebo vidličkou rozdrvené tofu, premiešame a dochutíme postupne kurkumou, čiernou soľou, lahôdkovým droždím a smotanou.  Chvíľku pred koncom pridáme aj uvarenú fazuľu. Dôkladne premiešame a máme náplň hotovú.

3

Uhorkové tzatziki

Nastrúhame si uhorku nahrubo do misky a vyžmýkame od prebytočnej šťavy. Osolíme podľa chuti, pridáme smotanu, čerstvý kôpor, zamiešame a perfektný dip k čomukoľvek máme na svete. My ho tentokrát použijeme ako dokonalú súčasť našich špenátových taco placiek s tofu praženicou. Všetko postupne vrstvíme na placku, rolujeme, prekladáme a necháme sa unášať fantáziou v servírovaní. Už zostáva zaželať len dobrú chuť.