SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Veľkonočná vaječná tlačenka

(0)
3 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

chutí všetkým

asi 10 - 12 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Veľkonočná vaječná tlačenka

Na tlačenku:

sterilizovaná zelenina v sladkokyslom náleve (napr. Moravanka 330 g)
3 zarovnané PL Želatína na vaječnú tlačenku a aspiky Dr. Oetker
75 ml nálev po odkvapkaní zeleniny
4 vajce uvarené natvrdo
1 cibuľa menšia
250 ml tatárska omáčka
1 zarovnaná KL soľ
1 polovica KL korenie čierne mleté
1 polievková lyžica ocot

Ešte potrebujeme:

forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
potravinárska fólia
sitko

preparation

príprava

1

Na prípravu necháme na sitku dobre odkvapkať zeleninu. Želatínu necháme podľa návodu na obale napučať v 75 ml nálevu zo zeleniny. Zeleninu spolu s vajcami a cibuľou nakrájame na veľmi malé kúsky. Zmiešame s tatárskou omáčkou, osolíme a okoreníme. Pridáme napučanú želatínu a dochutíme octom.

2

Tekutú zmes nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme v chladničke minimálne 3 hodiny najlepšie cez noc, stuhnúť.

3

Stuhnutú tlačenku vyklopíme, stiahneme fóliu a krájame. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

Nutričné hodnoty na recept Veľkonočná vaječná tlačenka

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1863 kJ
445 kcal
2139 kJ
511 kcal
Tuk 11.90 g 13.67 g
Uhľohydrát 4.86 g 5.59 g
Bielkoviny 5.77 g 6.63 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.