Flag

Vianočná pomarančová torta

12 porcií
Jednoduché
50
Chcete prekvapiť vianočnou tortou? Vyskúšajte našu pomarančovú tortu, ktorá krásne rozvoniava Finesse Pomarančovou kôrou Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak sa v krokante urobia hrudky, pomocou valčeka ich rozdrvíme. Ak chceme vytvoriť dokonalé hviezdičky, z papiera si pripravíme kruh s vystrihnutými hviezdičkami. Položíme ho na povrch torty a krokant nasypeme do vystrihnutých otvorov. Papier potom opatrne odstránime.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksžltok
3 PLvoda
130 gcukor práškový
4 PLolej
štipkasoľ
130 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
2 ksbielok
Na krokant
30 gcukor
1 PLvoda
50 gorechy mleté
Na náplň
250 gtvaroh tučný
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
50 gcukor
2 PLpomarančový džús
1 balíčekŽelatína na stuženie krémov Dr. Oetker
5 PLpomarančový džús
500 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na ozdobenie
asi 3pomaranče na tenké plátky
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s vodou, cukrom, olejom a soľou šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kôrou. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom vyberieme z formy, prenesieme na podnos a dookola upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu krokantu na panvici skaramelizujeme cukor s vodou. Vmiešame orechy, odstavíme a necháme vychladnúť.

4

Na náplň v mise vyšľaháme tvaroh s vanilkovým cukrom, cukrom a 2 PL džúsu. Želatínu necháme s 5 PL džúsu asi 10 minút napučať. Potom ju za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme) až do úplného rozpustenia. Potom ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Smotanu vyšľaháme šľahačom dotuha a zľahka vmiešame do tuhnúcej zmesi. Nakoniec vmiešame 2 PL krokantu.

5

Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.

6

Tortu ozdobíme po krajoch plátkami pomaranča a zvyšným krokantom. Odložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.

Náš tip

  • Ak sa v krokante urobia hrudky, pomocou valčeka ich rozdrvíme. Ak chceme vytvoriť dokonalé hviezdičky, z papiera si pripravíme kruh s vystrihnutými hviezdičkami. Položíme ho na povrch torty a krokant nasypeme do vystrihnutých otvorov. Papier potom opatrne odstránime.