SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vianočná torta Red Velvet

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

K Vianociam patrí červená. Doplňte je tiež o zamatovú eleganciu torty Red Velvet.

8 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Vianočná torta Red Velvet

Na cesto:

1 balenie Torta Red Velvet Dr. Oetker
3 vajce
125 ml smotana na šľahanie (33%)

Na krém:

85 g Zmes na krém Red Velvet Dr. Oetker (súčasť balenia)
250 ml smotana na šľahanie (33%)
200 ml smotana kyslá
250 g tvaroh polotučný

Na ozdobenie:

200 g brusnice čerstvé alebo kompótové višne
1 zarovnaná PL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na cesto s vajcami a smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: 160 °C

Doba pečenia: 30 Minút

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme zmes na krém so smotanou, kyslou smotanou a tvarohom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom potrieme všetky korpusy. Potom korpusy poukladáme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou prečnievajúceho krému.

4

Tortu ozdobíme brusnicami a poprášime práškovým cukrom. Nakoniec ju odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Vianočná torta Red Velvet

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1687 kJ
403 kcal
795 kJ
190 kcal
Tuk 29.35 g 13.84 g
Sacharidy 23.37 g 11.02 g
Bielkoviny 10.61 g 5.01 g