Flag

Vianočná torta Red Velvet

8 porcií
Jednoduché
65
K Vianociam patrí červená. Doplňte je tiež o zamatovú eleganciu torty Red Velvet.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Višňový kompót môžeme nahradiť čerstvými brusnicami alebo brusnicovým kompótom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieTorta Red Velvet Dr. Oetker
3 ksvajce
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
Na krém
85 gZmes na krém Red Velvet Dr. Oetker (súčasť balenia)
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
200 mlsmotana kyslá
250 gtvaroh polotučný
Na ozdobenie
200 gbrusnice čerstvé alebo kompótové višne
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Torta Red Velvet Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na cesto s vajcami a smotanou elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme zmes na krém so smotanou, kyslou smotanou a tvarohom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom potrieme všetky korpusy. Potom korpusy poukladáme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou prečnievajúceho krému.

4

Tortu ozdobíme brusnicami a poprášime práškovým cukrom. Nakoniec ju odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Višňový kompót môžeme nahradiť čerstvými brusnicami alebo brusnicovým kompótom.