Flag

Vianočné ozdoby

asi 20 ks
Jednoduché
60
Jedlá dekorácia alebo tiež ako jedlý vianočný darček. Pri zdobení sa fantázii medze nekladú!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
150 gsmotanová nátierka bez príchute
Na ozdobenie
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
2 balíčkyPoleva svetlá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
formičky na vykrajovanie s vianočnými motívmi
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes s vodou a olejom. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Perník necháme vychladnúť. Potom ho rozdrobíme do misy, pridáme smotanovú nátierku a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvarujeme asi 20 guľatých ozdôb, odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

3

Polevy rozpustíme podľa návodu na obale. Ozdoby polejeme, ihneď ozdobíme a necháme v chladničke stuhnúť.

4

Fondán rozvaľkáme, vykrájame dekorácie a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Nakoniec vytvarujeme z fondánu zafarbeného žltou farbou konce ozdôb so závesným uškom.