
Bielková kávová roláda
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s postupným pridávaním cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Zľahka vmiešame mandle zmiešané s kakaom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 150 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 130 °C
Upečené cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť na papieri na pečenie.
Na prípravu náplne vyšľaháme tvaroh so smotanou, cukrom a pastou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Nakoniec vmiešame kávu. Cesto preklopíme na nový papier na pečenie, prilepený papier stiahneme a na spodnú vrstvu nanesieme krém. Opatrne zavinieme a utesníme papierom na pečenie, prípadne potravinovou fóliou. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
Pred podávaním poprášime kakaom.
Súvisiace recepty

Snehuliaková torta

Tvarohový mrežovník

Čierny princ

Vianočka zo zmesi Buchty Dr. Oetker

Bezvaječná vianočka

Black Cake
