
Black Cake
asi 12 porcie
Stredne náročné
40
Nadýchaný extra tmavý korpus a lahodné prepojenie sviežeho krému – to je Black Cake s Čiernym kakaom Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Zloženie
Na cesto
5 ks
Bielok
štipka
soľ
170 g
cukor
5 ks
Žltok
70 g
múka hladká
5 zarovnaných PL
Čierné kakao Dr. Oetker
1 zarovnané KL
Na krém
250 g
mascarpone
250 g
smotanový syr (Philadelphia)
500 ml
smotana na šľahanie (33%)
60 g
cukor práškový
Na ozdobenie
250 g
čučoriedky kanadské
mäta pieporná vetvičky
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (ø 24 cm)
Príprava:
Celkovo:
40 min
Príprava :
20 min
Doba pečenia:
35 min
1
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne zašľaháme žĺtky. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
2
Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus dvakrát pozdĺžne prekrojíme.
3
Na prípravu krému v mise vyšľaháme mascarpone so syrom, smotanou a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Krémom naplníme korpus a odložíme do chladničky.
4
Pred podávaním ozdobíme čučoriedkami a mätou.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Rozkvitnuté venčeky![]()

70 MinStredne náročné
Rozkvitnuté venčeky
70 MinStredne náročné
Rozkvitnuté venčeky
Marhuľové rezy![]()

60 MinStredne náročné
Marhuľové rezy
60 MinStredne náročné
Marhuľové rezy
Dvojfarebná BB torta![]()

90 MinStredne náročné
Dvojfarebná BB torta
90 MinStredne náročné
Dvojfarebná BB torta
Rumové rezy Mille feuille![]()

70 MinStredne náročné
Rumové rezy Mille feuille
70 MinStredne náročné
Rumové rezy Mille feuille
Bielková kávová roláda![]()

45 MinStredne náročné
Bielková kávová roláda
45 MinStredne náročné
Bielková kávová roláda
Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom![]()

43 MinStredne náročné
Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom
43 MinStredne náročné
Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom
Karamelová bábovka s mandľami![]()

75 MinStredne náročné
Karamelová bábovka s mandľami
75 MinStredne náročné
Karamelová bábovka s mandľami
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach