Puding s cukrom rozmiešame v mlieku a uvaríme podľa návodu na obale, ku koncu varenia pridáme vanilkovú pastu a dôkladne premiešame. Nalejeme do zapekacích mištičiek.
Hrušky so šupkou umyjeme a osušíme, rozkrojíme na polovice, odstránime jadrovník a každú polovicu položíme do jednej mištičky na puding šupkou nadol. Celé posypeme karamelovým cukrom a škoricou a pokvapkáme limetkou.
Grilujeme na grile v rúre alebo na vonkajšom grile, kým hruška zmäkne a cukor sa krásne skaramelizuje.
Doba pečenia: 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Smotanu s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
Mištičky vyberieme z grilu, necháme krátko vychladnúť a podávame ešte teplé s kopčekom vyšľahanej smotany.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty