
Jahodovo-ríbezľový sirup
asi 2000 mililitrov
Jednoduché
40
Pravé letné osvieženie z ovocia z vlastnej záhradky. Chutný domáci sirup si môžete jednoducho pripravit aj Vy pomocou Sirupfixu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
500 g
jahody očistené a rozmixované
500 g
ríbezle červené očistené a rozmixované
500 - 600 ml
voda
1000 g
cukor
1 balíček
Príprava:
Celkovo:
40 min
Príprava :
30 min
1
Na prípravu sirupu jahody a ríbezle vložíme do hrnca a rozmixujeme a pridáme 500 – 600 ml vody. Privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme 5 až 10 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor zmiešaný so Sirupfixom, dôkladne rozmiešame a odložíme na noc do chladničky.
2
Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Medová hruška![]()

30 MinJednoduché
Medová hruška
30 MinJednoduché
Medová hruška
Broskyňovo-malinový džem![]()

20 MinJednoduché
Broskyňovo-malinový džem
20 MinJednoduché
Broskyňovo-malinový džem
Super pomarančová marmeláda![]()

30 MinJednoduché
Super pomarančová marmeláda
30 MinJednoduché
Super pomarančová marmeláda
Tekvicový džem základný![]()

40 MinJednoduché
Tekvicový džem základný
40 MinJednoduché
Tekvicový džem základný
Jahodovo-ríbezľový džem![]()
30 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový džem
30 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový džem
Jahodovo-čerešňový sirup![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-čerešňový sirup
40 MinJednoduché
Jahodovo-čerešňový sirup
Čatní z manga a jabĺk![]()

30 MinJednoduché
Čatní z manga a jabĺk
30 MinJednoduché
Čatní z manga a jabĺk
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach