
Jarná čokoládová torta
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zalejeme kávu vriacou vodou. Pridáme na kocky nakrájané maslo, nalámanú čokoládu a cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom pridáme vajcia, vanilkovú pastu a múku zmiešanú s droždím, kakaom a soľou a dôkladne zamiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Polevou potrieme povrch vychladnutého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Povrch torty dozdobíme vajíčkami vymodelovanými z marcipánu, ktoré môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom.
Súvisiace recepty

Red Velvet s ovocím

Číslice 100 rokov

Čokoládovo kokosová tortička

Makové bezlepkové lievančeky

Jahodový tart

Jarné dekoračné ozdoby
