
Nadýchaná roláda
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň z bielkov tuhý sneh. Pridáme žĺtky, cukor a Solamyl zmiešaný s kôrou. Nešľaháme, len opatrne premiešame. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie potretým olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Horúci plát preklopíme na utierku a stiahneme papier na pečenie. Plát zrolujeme a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na stredný stupeň smotanu do polotuha. Pridáme vanilkový cukor, Smeta-fix a kyslú smotanu a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha.
Vychladnutý plát rozrolujeme, potrieme náplňou a opäť zrolujeme. Odložíme stuhnúť do chladničky.
Súvisiace recepty

Jablková torta s vínom

Uzly so slivkovou nátierkou

Slávnostná mandľová torta

Tvarohový koláč na plech

Muffiny pre šťastie

Nepečený karobový cheesecake
