
Pavučinová torta
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na cesto so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 - 35 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 160 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 140 °C
Obidva korpusy necháme vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale.
Menšiu časť krému nanesieme na spodné diely korpusov a uhladíme. Zakryjeme hornými dielmi a ďalšou časťou krému potrieme horné časti korpusov. Torty položíme na seba a zvyšným krémom potrieme strany celej torty. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme fondán na plát a potiahneme ním povrch a strany torty. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a na povrchu torty vytvoríme pavučinu. Polevu necháme stuhnúť.
Marcipán zafarbíme načierno a vytvoríme z neho pavúky rôznych veľkostí. Tie potom poukladáme na povrch torty.
Tortu odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty

Makový cheesecake s citrónovým krémom

Roztomilé ovečky

Kanadský jablkový dezert

Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom

Parížsky čokoládový tunel
