Flag

Marhuľový džem na 3 spôsoby

8 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Pripravte si skvelý marhuľový džem rýchlo a jednoducho s Želírovacím cukrom Super 3:1 Dr. Oetker a pridajte ďalšie prísady podľa chuti a nálady!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1500 gmarhule odkôstkované
1 balíčekŽelírovací cukor Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Super 3:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca ovocie a ponorným mixérom ho rozmixujeme. Pridáme želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme aspoň 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami a asi 5 minút necháme stáť na viečku.


Prísady podľa chuti a nálady

Na marhuľový džem s ananásom pridáme k 1 000 g marhúľ 500 g olúpaného a na malé kúsky nakrájaného ananásu, želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

Na marhuľový džem s marakujou pridáme k 1 200 g marhúľ 300 g dužiny z marakuje (asi 8 ks), želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.