SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Cibuľové čatní

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Skvelý doplnok k zrejúcim syrom a grilovanému mäsu. Čatní je pripravené so Želírovacím cukrom se stéviou od Dr. Oetker.

asi 6 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Cibuľové čatní

Prísady:

700 g cibuľa červená (nakrájaná na tenké plátky)
3 strúčiky cesnak rozotrený
3 balíčky Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
2 zarovnané KL soľ
1 polovica KL korenie čierne mleté
tymian čerstvý 1/2 KL
3 PL olej olivový
3 PL ocot balsamico
100 ml víno červené (napr. portské)
1 balíček Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu čatní vložíme do hrnca nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, karamelový cukor, soľ, čierne korenie, tymian, olej, ocot, víno a želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Cibuľové čatní

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1206 kJ
288 kcal
632 kJ
151 kcal
Tuk 2.73 g 1.44 g
Sacharidy 61.02 g 32.12 g
Bielkoviny 1.48 g 0.78 g