Flag

Cibuľové čatní

asi 6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
50
Skvelý doplnok k zrejúcim syrom a grilovanému mäsu. Čatní je pripravené so Želírovacím cukrom se stéviou od Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Čatní je vhodné ku grilovanému a pečenému mäsu, k jemným údeninám, ku zrejúcim syrom, k cestovinám alebo na dochutenie omáčok a iných pokrmov.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
700 gcibuľa červená (nakrájaná na tenké plátky)
3 strúčikycesnak rozotrený
3 balíčkyTrstinový cukor karamelový Dr. Oetker
2 zarovnané KLsoľ
0,5 KLkorenie čierne mleté
0,5 KLtymian čerstvý
3 PLolej olivový
3 PLocot balsamico
100 mlvíno červené (napr. portské)
1 balíčekŽelírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
6 kspoháre s viečkami
Picture - Trstinový cukor karamelový Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor so stéviou 3:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu čatní vložíme do hrnca nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, karamelový cukor, soľ, čierne korenie, tymian, olej, ocot, víno a želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Čatní je vhodné ku grilovanému a pečenému mäsu, k jemným údeninám, ku zrejúcim syrom, k cestovinám alebo na dochutenie omáčok a iných pokrmov.