SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Citrusová marmeláda s levanduľou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

chuť Provensálska

asi 4 poháre

stredná obťažnosť 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Citrusová marmeláda s levanduľou

Prísady:

500 g pomarančový dielik
500 g citrónový dielik
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1 kg cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
citrónová kôra (z 1 chemicky neošetreného citróna)
1 zarovnaná KL levanduľa sušená alebo čerstvá

preparation

príprava

1

Na prípravu marmelády vložíme do veľkého hrnca filetky z pomarančov a citrónov. Pridáme obsah balenia Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru, vanilínový cukor, kyselinu citrónovú, citrónovú kôru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pridáme levanduľu a odstavíme.

3

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL čerstvo uvarenej marmelády. Ak je po vychladnutí marmeláda málo tuhá, vmiešame ešte 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

4

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzatvoríme viečkom, poháre obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Šúpanie citrusov na dieliky: ostrým nožom orežeme po celom obvode pomarančovú a citrónovú kôru až na dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme plátky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.

Nutričné hodnoty na recept Citrusová marmeláda s levanduľou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 4425kJ
1057kcal
695kJ
166kcal
Tuk 0g 0g
Uhľohydrát 0g 0g
Bielkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.