Flag

Cuketový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
60
Neodolateľný slaný koláč s Kypriacim práškom do pečiva Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gmúka hladká
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
1 ksžĺtok
75 gmaslo zmäknuté
2 PLvoda studená
Na náplň
150 gcuketa
100 gbiela kapusta
2cibuľka jarná
200 gmrazený hrášok
1 PLolej
soľ
korenie čierne mleté
Na poliatie
150 gvegánska smotana
bylinky (oregano, tymián, bazalka, rozmarín podľa chuti)
1 ksvajce
1 ksbielok
soľ
korenie čierne mleté
Okrem toho potrebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
panvica
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme žĺtok, maslo a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Formu vymastíme a vysypeme múkou. Cesto nanesieme na dno a okraje a vidličkou na niekoľkých miestach prepichneme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Na prípravu náplne cuketu pozdĺžne nakrájame na prúžky. Kapustu nakrájame na kúsky s rozmermi 2 × 2 cm. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Hrášok necháme rozmraziť. V panvici rozohrejeme olej a plátky cukety krátko orestujeme. Cuketu vyberieme a necháme ochladnúť. Do panvice vložíme kapustu, cibuľku a hrášok a za stáleho miešania restujeme asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a odstavíme.

3

Na poliatie v miske zmiešame smotanu s bylinkami, vajcom, bielkom, soľou a čiernym korením. Na predpečený korpus nanesieme kapustu s cibuľkou a hráškom. Zalejeme bylinkovou zmesou a cuketové prúžky rozdelíme na koláč do špirálovitého tvaru. Vložíme do rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 30 minút

4

Koláč podávame najlepšie ešte teplý.