SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Extra džem z pečených hrušiek s korením

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Chutný džem z plodov jesene si rýchlo a jednoducho pripravíte aj Vy s Gelfixom Extra 2:1 Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka LaPetit.

4 poháre à 300 ml

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Extra džem z pečených hrušiek s korením

Prísady:

1 kg hrušky zrelá (olúpaná a nakrájaná na malé kocky)
1 zarovnaná KL škorica mletá
5 ks klinček
1 ks badyán
štipka muškátový oriešok mletý
50 ml citrónová šťava
30 ml rum
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukor trstinový

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu hrušky rozložíme na plech. Posypeme škoricou. Pridáme klinčeky, badián a muškátový oriešok a vložíme do rúry piecť na 175 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť, vyberieme klinčeky a badián. Polovicu hrušiek vložíme do hrnca a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme zvyšok hrušiek, citrónovú šťavu, rum, kyselinu citrónovú a Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Nutričné hodnoty na recept Extra džem z pečených hrušiek s korením

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2692kJ
643kcal
670kJ
160kcal
Tuk 1.15g 0.28g
Uhľohydrát 37.71g 9.36g
Bielkoviny 1.33g 0.33g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.