SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Extra džem z pečených hrušiek s korením

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Chutný džem z plodov jesene si rýchlo a jednoducho pripravíte aj Vy s Gelfixom Extra 2:1 Dr. Oetker. Recept pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka LaPetit.

4 poháre à 300 ml

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Extra džem z pečených hrušiek s korením

Prísady:

1 kg hrušky zrelá (olúpaná a nakrájaná na malé kocky)
1 zarovnaná KL škorica mletá
5 ks klinček
1 ks badyán
štipka muškátový oriešok mletý
50 ml citrónová šťava
30 ml rum
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukor trstinový

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu hrušky rozložíme na plech. Posypeme škoricou. Pridáme klinčeky, badián a muškátový oriešok a vložíme do rúry piecť na 175 °C asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť, vyberieme klinčeky a badián. Polovicu hrušiek vložíme do hrnca a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme zvyšok hrušiek, citrónovú šťavu, rum, kyselinu citrónovú a Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, pridáme do zmesi 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Nutričné hodnoty na recept Extra džem z pečených hrušiek s korením

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2692 kJ
643 kcal
670 kJ
160 kcal
Tuk 1.15 g 0.28 g
Sacharidy 37.71 g 9.36 g
Bielkoviny 1.33 g 0.33 g