SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Hruškový džem s javorovým sirupom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

S Pektínom Dr. Oetker si môžete pripraviť tento originálny hruškový džem ale aj mnoho ďalších chutných džemov, marmelád či želé.

asi 5 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Hruškový džem s javorovým sirupom

Prísady:

1 kg hrušky (zrelé, olúpané a nakrájané na malé kúsky)
100 ml javorový sirup
5 g Kyselina citrónová Dr. Oetker
300 g cukor  
0,5 balíčky Pektín Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu vložíme hrušky do hrnca a pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme. Pridáme javorový sirup, kyselinu citrónovú a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.