SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Hruškový džem s javorovým sirupom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

S Pektínom Dr. Oetker si môžete pripraviť tento originálny hruškový džem ale aj mnoho ďalších chutných džemov, marmelád či želé.

asi 5 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Hruškový džem s javorovým sirupom

Prísady:

1 kg hrušky (zrelé, olúpané a nakrájané na malé kúsky)
100 ml javorový sirup
5 g Kyselina citrónová Dr. Oetker
300 g cukor
0,5 balíčky Pektín Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu vložíme hrušky do hrnca a pomocou ponorného mixéra ich rozmixujeme. Pridáme javorový sirup, kyselinu citrónovú a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Hruškový džem s javorovým sirupom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1369 kJ
327 kcal
59 kJ
14 kcal
Tuk 0.66 g 0.03 g
Uhľohydrát 86.68 g 3.83 g
Bielkoviny 0.88 g 0.04 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.