SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodovo-ríbezľový sirup

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pravé letné osvieženie z ovocia z vlastnej záhradky. Chutný domáci sirup si môžete jednoducho pripravit aj Vy pomocou Cukru na sirup Dr. Oetker.

asi 2 fľaše à 500 ml

jednoduchá príprava 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodovo-ríbezľový sirup

Prísady:

250 g jahody očistené a rozmixované
250 g ríbezle červené očistené a rozmixované
200 - 300 ml voda
1 balíček Cukor na sirup Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu sirupu jahody a ríbezle vložíme do hrnca a rozmixujeme a pridáme 200 - 300 ml vody. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme Cukor na sirup, rozmiešame a odložíme na noc do chladničky.

2

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Nutričné hodnoty na recept Jahodovo-ríbezľový sirup

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1792kJ
428kcal
289kJ
69kcal
Tuk 0.81g 0.13g
Uhľohydrát 271.88g 43.50g
Bielkoviny 2.44g 0.39g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.