SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jahodovo-ružový sirup

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Jedinečná kombinácia voňavých ružových lupeňov a šťavnatých jahôd. Chutný sirup si môžete pripraviť aj Vy s Cukrom na sirup Dr. Oetker.

1 liter

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Jahodovo-ružový sirup

Prísady:

500 g jahody očistené a rozmixované
10 ks kvety ruže chemicky neošetrené
šťava z limetky
100 ml víno ružové
1 balíček Cukor na sirup Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu sirupu jahody vložíme do hrnca. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme kvety ruží, šťavu z limetky, víno a cukor na sirup a odložíme na noc do chladničky.

2

Na druhý deň zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.

Nutričné hodnoty na recept Jahodovo-ružový sirup

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 3818 kJ
912 kcal
339 kJ
81 kcal
Tuk 2 g 0.18 g
Uhľohydrát 533.70 g 47.19 g
Bielkoviny 4.25 g 0.38 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.