SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Jarné slniečko

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

privítajme jar

asi 9 porcií

jednoduchá príprava 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Jarné slniečko

Na cesto:

1 balenie Buchty Dr. Oetker
260 ml voda vlažná
120 ml olej
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker

Na náplň:

150 g slivkový lekvár

Na potretie:

1 ks žĺtok
1 zarovnaná PL mlieko polotučné

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na buchty s pribaleným droždím. Pridáme vodu, olej, vanilínový cukor, arómu a všetko dôkladne ručne vypracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Cesto poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.

2

Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú plochu a 1/3 cesta odložíme bokom. Zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na výšku asi 1 cm a rozkrájame na 9 štvorcov. Do stredu každého štvorca nanesieme lekvár a okraje cesta spojíme stlačením.

3

Buchty naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie spojom nadol do tvaru slniečka. Z polovice zvyšného cesta vytvoríme 3 valčeky, spletieme vrkôčik a umiestnime ho doprostred slniečka. Zvyšným cestom dozdobíme slniečko podľa vlastnej fantázie.

4

Pomocou štetca alebo pierka potrieme žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

5

Upečené slniečko necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Nutričné hodnoty na recept Jarné slniečko

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1470kJ
351kcal
1214kJ
290kcal
Tuk 21.63g 17.87g
Uhľohydrát 35.93g 29.69g
Bielkoviny 3.73g 3.08g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.