Flag

Kokosovo-pomarančové tortičky

asi 16 porcí
Jednoduché
60
Malé tortičky s príjemnou chuťou kokosu a pomarančovým povlakom s Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
160 gmaslo zmäknuté
100 gMarcipán Dr. Oetker
100 gcukor práškový
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
štipkasoľ
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
4 ksvajce
130 gkokos strúhaný
50 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na ozdobenie a potretie
4pomaranče
1 polovica balíčkaTortové želé číre Dr. Oetker
125 mlvoda
1 zarovnaná PLcukor
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Okrem toho
16 kspapierové košíčky na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo, nastrúhaný marcipán, cukor, trstinový cukor, soľ, kôru a vajcia elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme kokos zmiešaný s múkou a kypriacim práškom a dôkladne všetko vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov rozložených na plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnúť.

3

Na ozdobenie olúpeme pomaranče tak, že odstránime aj bielu šupku. Pomaranče ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a poukladáme ich na vychladnuté muffiny. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a pomaranče pomocou štetca alebo pierka potrieme. Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka a tortičky ňou ozdobíme.