Flag

Krém z modrého syra s karamelizovanou cibuľkou

asi 6 porcií
Jednoduché
80
Originálne syrové predjedlo s karamelizovanými figami a Vega gélom Dr. Oetker pre vás bude chuťovým zážitkom.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krém
190 gsmotana kyslá (15%)
160 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 KLpažítka čerstvá nasekaná
1 KLbazalka čerstvá nasekaná
110 gsyr modrý nahrubo nastrúhaný
1 balenieVEGA Gél Dr. Oetker
150 mlvoda
soľ podľa chuti
korenie čierne mleté podľa chuti
2 strúčikycesnak roztlačené
Na karamelizovanú cibuľku s figami
1 PLolivový olej
1cibuľa červená najemno nakrájaná
2figy nakrájané na kúsky
1,5 PLkokosový cukor
3 vetvičkytymian čerstvý
soľ podľa chuti
korenie čierne mleté podľa chuti
1 PLocot balsamico
Okrem toho potrebujeme
6misky
olej na vymastenie
1

Na prípravu krému v mise zmiešame kyslú smotanu so smotanou, pažítkou, bazalkou a polovicou syra. Vega gél zmiešame s vodou, nalejeme do kastrólika a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu a odstavíme. Pridáme zvyšok syra a miešame, kým sa nerozpustí. Potom ihneď nalejeme k zmesi a dôkladne premiešame. Dochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom a ihneď nalejeme do mištičiek vymastených olejom. Odložíme do chladničky stuhnúť na 1-2 hodiny.

2

Do kastrólika nalejeme olej. Pridáme cibuľu a figy a krátko orestujeme. Potom pridáme cukor, tymian, soľ, čierne korenie a ocot a na miernom ohni asi 30 minút povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Krém vyklopíme na tanierik a podávame s karamelizovanou cibuľkou s figami.