Flag

Krémeš Tatry

asi 24 porcií
Stredne náročné
70
Tento jedinečný variant z odpaľovaného cesta a jemného krému z Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou od Dr. Oetker, si teraz môžete pripraviť aj Vy!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlvoda
80 mlolej
štipkasoľ
220 gmúka hladká
6 ksvajce
Na krém
300 gcukor
150 mlvoda
500 mlmlieko polotučné
2 balíčkyPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
250 gmaslo zmäknuté
50 gorechy vlašské
Na ozdobenie
750 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
3 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta nalejeme do kastrólika vodu. Pridáme olej a soľ a privedieme do varu. Potom vmiešame múku a vymiešame dohladka. Odstavíme z variča, cesto prenesieme do misy a necháme vychladnúť. Do cesta zašľaháme vajcia elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto rovnomerne rozdelíme na 2 vymastené plechy a pomocou stierky uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor. Opatrne prilejeme vodu a privedieme do varu. V mlieku rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme ich do karamelu. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Nakoniec do krému zašľaháme maslo a vmiešame orechy. Na jeden z plátov nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme.

4

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na krém a zakryjeme druhým plátom. Povrch Krémešov posypeme práškovým cukrom.