SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Krémeš Tatry

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Tento jedinečný variant z odpaľovaného cesta a jemného krému z Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou od Dr. Oetker, si teraz môžete pripraviť aj Vy!

asi 24 porcií

stredná obťažnosť 50 minut

Prísady

Prísady

na recept Krémeš Tatry

Na cesto:

250 ml voda
80 ml olej
štipka soľ
220 g múka hladká
6 vajce

Na krém:

300 g cukor
150 ml voda
500 ml mlieko polotučné
2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
250 g maslo zmäknuté
50 g orechy vlašské

Na ozdobenie:

750 ml smotana na šľahanie (33%)
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
3 zarovnaná PL cukor práškový

Ešte potrebujeme:

2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta nalejeme do kastrólika vodu. Pridáme olej a soľ a privedieme do varu. Potom vmiešame múku a vymiešame dohladka. Odstavíme z variča, cesto prenesieme do misy a necháme vychladnúť. Do cesta zašľaháme vajcia elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto rovnomerne rozdelíme na 2 vymastené plechy a pomocou stierky uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor. Opatrne prilejeme vodu a privedieme do varu. V mlieku rozmiešame Zlaté klasy a vlejeme ich do karamelu. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Potom odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Nakoniec do krému zašľaháme maslo a vmiešame orechy. Na jeden z plátov nanesieme krém a rovnomerne ho rozotrieme.

4

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na krém a zakryjeme druhým plátom. Povrch Krémešov posypeme práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty na recept Krémeš Tatry

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1436kJ
343kcal
1122kJ
268kcal
Tuk 25.79g 20.15g
Uhľohydrát 22.26g 17.39g
Bielkoviny 5.01g 3.91g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.