SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Mozartove rezy

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

jedinečné

asi 8 ks

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Mozartove rezy

Na cesto:

150 ml mlieko kysnuté vlažné
1 polovica balíčka Droždie Dr. Oetker
3 zarovnané PL múka hladká
200 g maslo zmäknuté
180 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
6 ks žĺtok
300 g orechy vlašské mleté
100 g čokoláda horká nadrobno nasekaná
3 PL múka hladká
6 ks bielok

Na náplň:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
3 PL cukor práškový
3 PL čokoládový likér
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobenie:

100 ml čokoládový likér
1 balíček Tortové želé číre Dr. Oetker
2 - 3 PL čokoláda mliečna strúhaná

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta si pripravíme z kyslého mlieka, sušeného droždia a múky zmiešaním kvások. Kvások prikryjeme utierkou a necháme pri izbovej teplote asi hodinu vykysnúť.

2

Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom do peny. Po jednom zašľaháme žĺtky. Orechy zmiešame s čokoládou a múkou a vmiešame do kvásku. Túto zmes zašľaháme do žĺtkovej peny. Z bielkov ušľaháme elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (30 x 40 cm), uhladíme a dáme do predhriatej rúry piecť.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

3

Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom smotanu, práškový cukor, čokoládový likér a smeta-fix dotuha. Náplň natrieme na vychladnutý korpus, uhladíme a lyžicou urobíme malé priehlbiny.

4

Na ozdobenie zmiešame 3 lyžice likéru s tortovým želé, zahrievame v hrnci, až likér zhustne. Prilejeme zvyšok likéru, dobre premiešame a necháme vychladnúť. Vlažnú polevu nalejeme do priehlbín na šľahačkovej náplni. Posypeme strúhanou čokoládou a do doby servírovania uchovávame v chladničke.

Nutričné hodnoty na recept Mozartove rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 3462kJ
827kcal
1545kJ
369kcal
Tuk 69.95g 31.23g
Uhľohydrát 21.81g 9.74g
Bielkoviny 10.40g 4.64g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.