Flag

Rebarborovo-jahodová torta

asi 12 porcií
Stredne náročné
70
Sezóna rebarbory je tu! Ovocná torta s čerstvou rebarborou a šťavnatými jahodami s jogurtovým krémom – tak chutí leto.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
70 gmaslo zmäknuté
70 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 ksvajce
70 gmúka hladká
1 KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
250 grebarbora
Na náplň
8 plátkovŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
500 gjogurt biely
50 gcukor
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
400 mlsmotana na šľahanie (33%)
500 gjahody čerstvé
Na poliatie a ozdobenie
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukor
80 gpistácie nasekané
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou a vajcom šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a krátko vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Rebarboru očistíme a nakrájame asi na 3 cm kúsky. Rebarboru rozložíme na cesto, pričom necháme 2 cm voľný okraj. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Koláč necháme vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie, prenesieme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne necháme plátky želatíny napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilínovým cukrom. Želatínu vyžmýkame a v kastróliku rozpustíme. Pridáme do nej 3 lyžice jogurtovej zmesi a dôkladne zamiešame. Potom vmiešame do zvyšnej zmesi. V mise vyšľaháme smotanu šľahačom dotuha a vmiešame do tuhnúcej zmesi. Odoberieme 2/3, vmiešame do nej jahody nakrájané na plátky a nalejeme na vychladnutý korpus vo forme. Na povrch nalejeme zvyšnú náplň a uhladíme.

4

Na poliatie pripravíme tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale a nalejeme na náplň tak, aby vznikol mramorový efekt. Tortu odložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Pred podávaním vyberieme tortu z formy a jej strany ozdobíme pistáciami.