Rebarborovo-jahodová torta

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Sezóna rebarbory je tu! Ovocná torta s čerstvou rebarborou a šťavnatými jahodami s jogurtovým krémom – tak chutí leto.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Rebarborovo-jahodová torta

Na cesto:

70 g maslo zmäknuté
70 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 ks vajce
70 g múka hladká
1 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
250 g rebarbora

Na náplň:

8 plátkov Želatína v plátkoch Dr. Oetker
500 g jogurt biely
50 g cukor
2 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
400 ml smotana na šľahanie (33%)
500 g jahody čerstvé

Na poliatie a ozdobenie:

1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
250 ml voda
2 zarovnané PL cukor
80 g pistácie nasekané

Okrem toho potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou a vajcom šľahačom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a krátko vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Rebarboru očistíme a nakrájame asi na 3 cm kúsky. Rebarboru rozložíme na cesto, pričom necháme 2 cm voľný okraj. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 minút

2

Koláč necháme vychladnúť. Stiahneme papier na pečenie, prenesieme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne necháme plátky želatíny napučať podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom a vanilínovým cukrom. Želatínu vyžmýkame a v kastróliku rozpustíme. Pridáme do nej 3 lyžice jogurtovej zmesi a dôkladne zamiešame. Potom vmiešame do zvyšnej zmesi. V mise vyšľaháme smotanu šľahačom dotuha a vmiešame do tuhnúcej zmesi. Odoberieme 2/3, vmiešame do nej jahody nakrájané na plátky a nalejeme na vychladnutý korpus vo forme. Na povrch nalejeme zvyšnú náplň a uhladíme.

4

Na poliatie pripravíme tortové želé s vodou a cukrom podľa návodu na obale a nalejeme na náplň tak, aby vznikol mramorový efekt. Tortu odložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Pred podávaním vyberieme tortu z formy a jej strany ozdobíme pistáciami.

Nutričné hodnoty na recept Rebarborovo-jahodová torta

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1453 kJ
347 kcal
699 kJ
167 kcal
Tuk 20.52 g 9.87 g
Sacharidy 31.95 g 15.36 g
Bielkoviny 5.49 g 2.64 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie