SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Tekvicový džem

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Skvelý džem pre labužníkov z tekvice Hokkaido a Gelfixu Super 2:1 Dr. Oetker si môžete jednoducho pripraviť aj Vy. Vyskúšajte!

asi 6 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Tekvicový džem

Prísady:

1 kg tekvica Hokkaido (očistená a nakrájaná na malé kúsky)
200 ml voda
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukor

Ešte potrebujeme:

ponorný mixér

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca nakrájanú tekvicu s vodou a asi 20 minút ju varíme domäkka. Tekvicu necháme vychladnúť, a potom ju pomocou ponorného mixéra rozmixujeme.

2

Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca k tekvici. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, kyselinu a arómu a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Prípadnú penu odoberieme a džem plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Tekvicový džem

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1704 kJ
407 kcal
590 kJ
141 kcal
Tuk 0.39 g 0.13 g
Uhľohydrát 99.67 g 34.61 g
Bielkoviny 14.71 g 5.11 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.