SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vegánske zeleninové kari

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Pripravte si lahodné kari s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 4 porcie

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Vegánske zeleninové kari

Prísady:

60 g cibuľa šalotka
250 g paprika žľtá
250 g paprika červená
250 g bielé šampiňóny
450 g baklažán
5 PL olivový olej
1 polievková lyžica paradajkový pretlak
soľ
korenie čierne mleté
400 ml kokosové mlieko
1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker
125 g pasta Tikka Masala
asi 100 g arašidy solené, pražené

preparation

príprava

1

Príprava

Šalotku ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriky očistíme a pokrájame na pásiky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na hrubé plátky. Baklažán umyjeme, rozštvrtíme a nakrájame na plátky.

Úprava

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Šalotku a paradajkový pretlak krátko podusíme. Pridáme papriku a baklažán a ďalej dusíme. Osolíme, okoreníme a zalejeme kokosovým mliekom. Pod pokrievkou varíme cca 5 minút, občas premiešame. Potom pridáme šampiňóny a varíme až do požadovanej hustoty (cca 5 minút). Vmiešame Creme VEGA. Kari ochutíme koreniacou pastou, soľou a korením a naaranžujeme s arašidmi.

Nutričné hodnoty na recept Vegánske zeleninové kari

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 8499 kJ
2030 kcal
126 kJ
30 kcal
Tuk 39.77 g 0.59 g
Sacharidy 204.83 g 3.06 g
Bielkoviny 199.18 g 2.97 g