Flag

Vegánske zeleninové kari

asi 4 porcie
Jednoduché
40
Pripravte si lahodné kari s vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zeleninové kari podľa chuti ozdobíme čerstvým petržlenom.
Náš tip
Ak máte radi ostrejšie, môžete namiesto mierne pikantnej koreniacej pasty použiť približne 1 PL ostrej pasty Tandoori Masala.
Náš tip
Ku kari podávajte arabský chlieb alebo ryžu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
60 gcibuľa šalotka
250 gpaprika žľtá
250 gpaprika červená
250 gbielé šampiňóny
450 gbaklažán
5 PLolivový olej
1 polievková lyžicaparadajkový pretlak
soľ
korenie čierne mleté
400 mlkokosové mlieko
150 gvegánska smotana
125 gpasta Tikka Masala
asi 100 garašidy solené, pražené
1

Príprava

Šalotku ošúpeme a nakrájame na kocky. Papriky očistíme a pokrájame na pásiky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na hrubé plátky. Baklažán umyjeme, rozštvrtíme a nakrájame na plátky.


Úprava

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Šalotku a paradajkový pretlak krátko podusíme. Pridáme papriku a baklažán a ďalej dusíme. Osolíme, okoreníme a zalejeme kokosovým mliekom. Pod pokrievkou varíme cca 5 minút, občas premiešame. Potom pridáme šampiňóny a varíme až do požadovanej hustoty (cca 5 minút). Vmiešame smotanu. Kari ochutíme koreniacou pastou, soľou a korením a naaranžujeme s arašidmi.

Náš tip

  • Zeleninové kari podľa chuti ozdobíme čerstvým petržlenom.
  • Ak máte radi ostrejšie, môžete namiesto mierne pikantnej koreniacej pasty použiť približne 1 PL ostrej pasty Tandoori Masala.
  • Ku kari podávajte arabský chlieb alebo ryžu.