SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vianočný koláč s ovocím

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Tento koláč plný ovocia je úplne neodolateľný.

24 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Vianočný koláč s ovocím

Na cesto:

150 g marhule sušené nakrájané na malé kúsky
150 g hrozienka
150 g brusnice sušené
3 PL brandy alebo rum
170 g maslo zmäknuté
150 g cukor trstinový
1 balíček Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
180 g múka hladká
4 vajce
150 g ríbezle červené čerstvé alebo mrazené

Na ozdobenie:

2 PL džem marhuľový
1 balenie Marcipán Dr. Oetker
1 balenie Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta marhule, hrozienka a brusnice vložíme do misky, pokvapkáme ich brandy alebo rumom a necháme cez noc alebo aspoň 2 hodiny macerovať. V mise vyšľaháme maslo s oboma cukrami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku, vajcia, ríbezle a macerované ovocie a dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: 60 Minút

2

Koláč necháme vychladnúť. Potom koláč potrieme 1 PL džemu.

3

Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme marcipán na obdĺžnik s rozmermi 20 × 30 cm a položíme ho na koláč. Marcipán potrieme 1 PL džemu. Fondán vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 20 × 30 cm a položíme na koláč.

Nutričné hodnoty na recept Vianočný koláč s ovocím

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1009kJ
241kcal
1365kJ
326kcal
Tuk 9.01g 12.18g
Uhľohydrát 32.07g 43.34g
Bielkoviny 2.79g 3.77g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.