Flag

Vianočný koláč s ovocím

24 porcií
Jednoduché
100
Tento koláč plný ovocia je úplne neodolateľný.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Koláč bez marcipánu a fondánu možno zamraziť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gmarhule sušené nakrájané na malé kúsky
150 ghrozienka
150 gbrusnice sušené
3 PLbrandy alebo rum
170 gmaslo zmäknuté
150 gcukor trstinový
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
180 gmúka hladká
4 ksvajce
150 gríbezle červené čerstvé alebo mrazené
Na ozdobenie
2 PLdžem marhuľový
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta marhule, hrozienka a brusnice vložíme do misky, pokvapkáme ich brandy alebo rumom a necháme cez noc alebo aspoň 2 hodiny macerovať. V mise vyšľaháme maslo s oboma cukrami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku, vajcia, ríbezle a macerované ovocie a dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 60 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Koláč necháme vychladnúť. Potom koláč potrieme 1 PL džemu.

3

Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme marcipán na obdĺžnik s rozmermi 20 × 30 cm a položíme ho na koláč. Marcipán potrieme 1 PL džemu. Fondán vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 20 × 30 cm a položíme na koláč.

Náš tip

  • Koláč bez marcipánu a fondánu možno zamraziť.