SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Zapečená slivková delikatesa so slaninou

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

vynikajúce pohostenie

asi 6 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Zapečená slivková delikatesa so slaninou

Na cesto:

200 g anglická slanina
80 g slivky sušené bez kôstok
150 g múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KL soľ
1,5 KL korenie čierne mleté
100 g strúhaný syr tvrdý
3 vajce
100 ml olej
125 ml mlieko

Ešte potrebujeme:

teflónová panvica
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom
6 ks poháre teplovzdorné alebo na zaváranie (200 ml)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta na panvici orestujeme slaninu nakrájanú na kocky. Slivky nakrájame na polovice a krátko orestujeme so slaninou.

2

V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, čiernym korením a syrom. Pridáme vajcia, olej a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Vmiešame slaninu so slivkami a cesto rozdelíme do vymastených pohárov. Poháre prenesieme na plech a do plechu nalejeme vodu tak, aby boli poháre ponorené do výšky aspoň 2 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

3

Poháre necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Zapečená slivková delikatesa so slaninou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1959 kJ
468 kcal
1210 kJ
289 kcal
Tuk 34.60 g 21.36 g
Sacharidy 29.78 g 18.38 g
Bielkoviny 12.40 g 7.65 g