Flag

Zeleninové placky

asi 6 porcí
Jednoduché
20
Zeleninové placky s Kypriacim práškom do pečiva Dr. Oetker vhodné na obed aj na desiatu, najlepšie chutia so smotanovým dipom.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 ksmrkva stredná nahrubo nastrúhaná
100 gzeler nahrubo nastrúhaný
100 gpór nakrájaného na tenké pásiky
150 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 ksvajce
250 mlmlieko
50 gsyr strúhaný
štipkasoľ  
korenie čerstvo namleté
Na smotanový dip
200 gsyr smotanový
150 gvegánska smotana
50 gpór najemno nasekaný
2 PLpetržlen
soľ
korenie čerstvo namleté
Eště potrebujeme
panvica
olej na vysmáženie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v hrnci v osolenej vode povaríme mrkvu so zelerom a pórikom asi 2 minúty. Potom vodu zlejeme, prepláchneme zeleninu studenou vodou a necháme dôkladne odkvapkať.

2

V mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme vajcia, mlieko, syr a povarenú zeleninu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Z cesta vytvoríme malé placky.

3

Placky smažíme na panvici potretej olejom z oboch strán dozlatista.

4

Na smotanový dip v miske zmiešame smotanový syr so smotanou, pórikom, petržlenom, soľou a čiernym korením.

5

Placky podávame teplé s pripraveným dipom.