SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Zeleninové placky

(0)
3 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Zeleninové placky vhodné na obed aj na desiatu, najlepšie chutia s dipom z Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 6 porcí

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Zeleninové placky

Na cesto:

1 ks mrkva stredná nahrubo nastrúhaná
100 g zeler nahrubo nastrúhaný
100 g pór nakrájaného na tenké pásiky
150 g múka hladká
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 vajce
250 ml mlieko
50 g syr strúhaný
štipka soľ  
korenie čerstvo namleté

Na smotanový dip:

200 g syr smotanový
1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker
50 g pór najemno nasekaný
2 PL petržlen
soľ
korenie čerstvo namleté

Eště potrebujeme:

panvica
olej na vysmáženie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v hrnci v osolenej vode povaríme mrkvu so zelerom a pórikom asi 2 minúty. Potom vodu zlejeme, prepláchneme zeleninu studenou vodou a necháme dôkladne odkvapkať.

2

V mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme vajcia, mlieko, syr a povarenú zeleninu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Z cesta vytvoríme malé placky.

3

Placky smažíme na panvici potretej olejom z oboch strán dozlatista.

4

Na smotanový dip v miske zmiešame smotanový syr s Creme VEGA, pórikom, petržlenom, soľou a čiernym korením.

5

Placky podávame teplé s pripraveným dipom.

Nutričné hodnoty na recept Zeleninové placky

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 959 kJ
229 kcal
469 kJ
112 kcal
Tuk 11.16 g 5.47 g
Sacharidy 24.12 g 11.83 g
Bielkoviny 8.30 g 4.07 g