Flag

Zimná polievka

asi 4 porcie
Stredne náročné
75
Nechajte sa zahriať lahodnou zimnou polievkou zjemnenú vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Podávame s ciabattou, ktorú môžeme tiež nakrájať na kocôčky a spolu so smetanou dozdobiť polievku na tanieri.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na polievku
500 gbataty (olúpané a nakrájané na kocky)
1tekvica (olúpaná, bez jadier a nakrájaná na kocky)
1 PLmed tekutý
2 PLolivový olej
2cibuľa (nahrubo nakrájaná)
cesnak pretlačený (3 strúčiky)
1 lzeleninový vývar
1 zarovnaná KLškorica mletá
1 PLmuškátový oriešok mletý
100 gvegánska smotana
korenie čierne mleté (podľa chuti)
soľ (podľa chuti)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
ponorný mixér
1

Na prípravu polievky rozložíme na plech bataty s tekvicou. Pokvapkáme medom a 1 PL oleja. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

2

Vo väčšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu domäkka. Pridáme cesnak, vývar, škoricu a muškátový oriešok a asi 5 minút povaříme.

3

Pečené bataty s tekvicou vložíme do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme dohladka. Pridáme smotanu, dochutíme soľou a čiernym korením a krátko povaríme.

Náš tip

  • Podávame s ciabattou, ktorú môžeme tiež nakrájať na kocôčky a spolu so smetanou dozdobiť polievku na tanieri.