Zrniečkový kváskový chlieb bez miesenia

(0)
5 2 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Kváskový chlieb s Ražným kváskom Dr. Oetker je plný semienok a takmer bez práce.

1 bochník

jednoduchá príprava 20 minút Vegánske

Prísady:

Prísady:

na recept Zrniečkový kváskový chlieb bez miesenia

Na ražný kvások:

1 balíček Ražný kvások Dr. Oetker
2 PL ražná múka hladká (plus ďalšia múka na kŕmenie kvásku)
voda rovnaké množstvo

Na cesto:

300 g múka hladká
200 g múka špaldová celozrnná
1,5 zarovnané KL soľ
1 zarovnané KL rasca mletá
1 polievková lyžica ražný kvások
4 PL semienka (slnečnicové, tekvicové)
350 ml voda vlažná

Okrem toho potrebujeme:

väčší pohár s viečkom
potravinárska fólia
slamienka alebo sitko
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
alobal

preparation

príprava

1

Na prípravu kvásku vo väčšom pohári zmiešame na oživenie sušený kvások a trochu vody a necháme 30 minút stáť. Pridáme múku a rovnaké množstvo vody, dobre premiešame, priklopíme viečkom a necháme stáť pri izbovej teplote. Po 24 hodinách kvások prikŕmime pridaním ďalších 2 PL múky a rovnakého množstva vody. Ďalší deň kŕmime už 2× denne. Kvások je hotový po cca 4 až 5 dňoch.

2

Na prípravu cesta vo väčšej mise zmiešame obe múky so soľou, rascou, kváskom a semienkami.  Pridáme vodu a ručne dôkladne prepracujeme. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme asi 12 – 14 hod. na teplom mieste odpočívať. Na dostatočne pomúčenej pracovnej doske cesto doširoka roztiahneme, prekladáme proti sebe horizontálne a potom vertikálne. Toto zopakujeme ešte asi 3×. Slamienku alebo sitko vyložíme dostatočne pomúčenou utierkou a vložíme odpočinuté cesto. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme ešte 1 a ½ hodiny kysnúť. Nahrejeme v rúre formu a potom ju vymastíme olejom. Nanesieme do nej cesto, prikryjeme alobalom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po 20 minútach odstránime alobal a dopečieme.

Elektrická rúra: 220 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

Plynová rúra: 220 °C

Doba pečenia: asi 40 minút

3

Chlieb necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Zrniečkový kváskový chlieb bez miesenia

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 7792 kJ
1861 kcal
821 kJ
196 kcal
Tuk 10.22 g 1.08 g
Sacharidy 387.50 g 40.88 g
Bielkoviny 57.23 g 6.04 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie