
Bazovo-jahodový sirup
asi 2000 mililitrov
Jednoduché
30
Jedinečná kombinácia voňavých bazových kvetov a šťavnatých jahôd. Chutný sirup si môžete pripraviť aj Vy so Sirupfixom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
15 ks
kvety bazy čiernej
800 ml
voda
750 g
jahody očistené a rozmixované
1000 g
cukor
1 balíček
Príprava:
Príprava :
30 min
1
Kvety čiernej bazy namočíme do teplej prevarenej vody. Pridáme jahody a cukor zmiešaný so Sirupfixom. Dôkladne zamiešame, kým sa cukor nerozpustí, prikryjeme pokrievkou cez noc v chladničke macerovať.
2
Sirup scedíme a asi 5 minút povaríme. Naplníme do fliaš, dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Recipe Tips
Sirup odporúčame riediť studenou vodou. Pred podávaním môžeme doplniť kúsky ľadu.
Tipy
Tip: Sirup odporúčame riediť studenou vodou. Pred podávaním môžeme doplniť kúsky ľadu.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Cibuľové čatní![]()

50 MinJednoduché
Cibuľové čatní
50 MinJednoduché
Cibuľové čatní
Brusnicový džem Extra![]()

40 MinJednoduché
Brusnicový džem Extra
40 MinJednoduché
Brusnicový džem Extra
Zamatový džem z lesného ovocia![]()

25 MinJednoduché
Zamatový džem z lesného ovocia
25 MinJednoduché
Zamatový džem z lesného ovocia
Malinový džem kreatívne na 3 spôsoby![]()

40 MinJednoduché
Malinový džem kreatívne na 3 spôsoby
40 MinJednoduché
Malinový džem kreatívne na 3 spôsoby
Bazovo-jablkové želé s broskyňami![]()

40 MinJednoduché
Bazovo-jablkové želé s broskyňami
40 MinJednoduché
Bazovo-jablkové želé s broskyňami
Bazový sirup![]()

30 MinJednoduché
Bazový sirup
30 MinJednoduché
Bazový sirup
Mirabelkový klasický džem![]()

40 MinJednoduché
Mirabelkový klasický džem
40 MinJednoduché
Mirabelkový klasický džem
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach