
Bazový sirup Extra
asi 4 litre
Jednoduché
20
Bazový sirup s výraznou chuťou bazových kvetov si môžete jednoducho pripraviť aj Vy s Gelfixom 2:1 Extra Dr. Oetker. Príprava zastudena a bez sterilizácie!
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
40 ks
kvety bazy čiernej
3 1/2 balíčka
1 balíček
3 l
voda prevarená
3 kg
cukor krupicový alebo kryštálový
Príprava:
Príprava :
20 min
1
Bazové kvety opláchneme vodou a vložíme najlepšie do trojlitrového zaváracieho pohára alebo do vyššieho hrnca.
2
Kyselinu citrónovú a Gelfix Extra rozmiešame v prevarenej vlažnej vode a nalejeme na kvety. Pohár alebo hrniec prikryjeme a kvety v náleve necháme 48 hodín uležat.
3
Šťavu precedíme cez sitko, pridáme cukor, ktorý dobre rozmiešame a necháme rozpustiť.
4
Šťavu plníme do čistých fliaš, dobre uzavrieme.
Recipe Tips
Šťavu riedime pitnou vodou, podávame s ľadom alebo dobre vychladenú.
Tipy
: Šťavu riedime pitnou vodou, podávame s ľadom alebo dobre vychladenú.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Bazovo-broskyňové želé so zníženým obsahom kalórií![]()

40 MinJednoduché
Bazovo-broskyňové želé so zníženým obsahom kalórií
40 MinJednoduché
Bazovo-broskyňové želé so zníženým obsahom kalórií
Mandarínková marmeláda Extra s rumom![]()

50 MinJednoduché
Mandarínková marmeláda Extra s rumom
50 MinJednoduché
Mandarínková marmeláda Extra s rumom
Záhradná zmes![]()

40 MinJednoduché
Záhradná zmes
40 MinJednoduché
Záhradná zmes
Jahodový sirup základný![]()

40 MinJednoduché
Jahodový sirup základný
40 MinJednoduché
Jahodový sirup základný
Bazový sirup![]()

30 MinJednoduché
Bazový sirup
30 MinJednoduché
Bazový sirup
Bazový sirup klasický![]()

20 MinJednoduché
Bazový sirup klasický
20 MinJednoduché
Bazový sirup klasický
Džem z pečených hrušiek s korením![]()

60 MinJednoduché
Džem z pečených hrušiek s korením
60 MinJednoduché
Džem z pečených hrušiek s korením
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach