
Zamatový egrešovo-ríbezľový džem
asi 6 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Svieže raňajky so zaujímavou kombináciou ovocia s Pektínom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
750 g
egreše očistené
250 ml
džús ríbezľový
1 zarovnaná KL
0,5 balíčky
500 g
cukor
Príprava:
Príprava :
40 min
1
Na prípravu džemu vložíme do hrnca egreše a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme džús, kyselinu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.
2
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Recipe Tips
Ak chceme mať džem hladký a bez zrniečok, prepasírujeme ho cez sitko.
Tipy
Tip: Ak chceme mať džem hladký a bez zrniečok, prepasírujeme ho cez sitko.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Pochúťka z paradajok a paprík![]()

35 MinJednoduché
Pochúťka z paradajok a paprík
35 MinJednoduché
Pochúťka z paradajok a paprík
Bazový sirup so zázvorom a citrónom![]()

30 MinJednoduché
Bazový sirup so zázvorom a citrónom
30 MinJednoduché
Bazový sirup so zázvorom a citrónom
Marhuľový džem na 3 spôsoby![]()

40 MinJednoduché
Marhuľový džem na 3 spôsoby
40 MinJednoduché
Marhuľový džem na 3 spôsoby
Medovkový sirup![]()

30 MinJednoduché
Medovkový sirup
30 MinJednoduché
Medovkový sirup
Zamatový džem černíc a egrešov![]()

25 MinJednoduché
Zamatový džem černíc a egrešov
25 MinJednoduché
Zamatový džem černíc a egrešov
Zamatový jahodový sirup![]()

30 MinJednoduché
Zamatový jahodový sirup
30 MinJednoduché
Zamatový jahodový sirup
Slivková nátierka![]()

140 MinJednoduché
Slivková nátierka
140 MinJednoduché
Slivková nátierka
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach