
Zamatový jahodový sirup
asi 2 litre
Jednoduché
30
Jahodové osvieženie ideálne na detskú párty. Jahodový sirup pripravíte jednoducho a rýchlo so Sirupfixom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Príprava:
Príprava :
30 min
1
Jahody nakrájame na menšie kúsky, pridáme vodu a 5 minút povaríme. Zmes necháme vychladnúť, a potom pridáme cukor a Sirupfix a dôkladne rozmiešame. Zmes uložíme na noc do chladničky.
2
Na druhý deň zmes precedíme cez sitko alebo gázu. Sirup privedieme do varu a 5 minút povaríme. Odoberieme prípadnú penu a horúci sirup nalejeme do sterilných a zohriatych fliaš. Fľaše dôkladne uzavrieme viečkami a asi na 20 minút položíme naležato.
Sirup po otvorení skladujeme v chladničke. Odporúčané riedenie: 1 diel sirupu a 10 dielov vody.
Recipe Tips
Na vylisovanie šťavy môžeme použiť odšťavovač.
Tipy
Tip: Na vylisovanie šťavy môžeme použiť odšťavovač.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Jahodovo-ružový sirup![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-ružový sirup
40 MinJednoduché
Jahodovo-ružový sirup
Jahodovo-lipové želé![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-lipové želé
40 MinJednoduché
Jahodovo-lipové želé
Ananásovo-citrónový džem![]()

35 MinJednoduché
Ananásovo-citrónový džem
35 MinJednoduché
Ananásovo-citrónový džem
Slivkovo-jablkový džem![]()

28 MinJednoduché
Slivkovo-jablkový džem
28 MinJednoduché
Slivkovo-jablkový džem
Zamatový egrešovo-ríbezľový džem![]()

40 MinJednoduché
Zamatový egrešovo-ríbezľový džem
40 MinJednoduché
Zamatový egrešovo-ríbezľový džem
Zeleninový reliš![]()

60 MinJednoduché
Zeleninový reliš
60 MinJednoduché
Zeleninový reliš
Extra broskyňové pyré![]()

35 MinJednoduché
Extra broskyňové pyré
35 MinJednoduché
Extra broskyňové pyré
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach